sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Lämpöpumpun asentaminen on ammattilaisten heiniä

Suomalaiset miehet uskovat yleensä selviävänsä itse kodin sähkö- ja putkitöistä. Viimeistään lämpöpumpun asentajan on kuitenkin syytä palkata luotettava lvi-asentaja huolehtimaan asennustöistä.

Maalämpöpumppu vaatii porauslaitteistoa

Suomessa maalämpöpumppu nostaa yleensä lämpöenergiaa pystysuoraan poratusta porakaivosta. Tämä vaatii tietysti erityisen porauslaitteiston, jota ei varmastikaan löydy ihan joka taloudesta.

Täyden palvelun LVIS-yrityksillä kuitenkin on käytettävissään tarpeellinen porauskalusto, jonka ansiosta sinunkin kotiisi saadaan nousemaan maksutonta lämpöä suoraan peruskalliosta.

Luonnollisesti myös varsinaisen lämpöpumpun asentaminen kannattaa jättää ammattilaisille -- onhan kyse kuitenkin kotisi lämmitysratkaisusta.

Myös muut lämpöpumput kannattaa jättää ammattilaisille

Myös muiden lämpöpumppujen asentaminen on syytä jättää ammattilaistenhoidettavaksi. Tämä koskee myös viime vuosina suureen suosioon nousseita ilmalämpöpumppuja.

Ilmalämpöpumppu kerää lämpöä ulkoilmasta ulkoseinälle sijoitetun yksikön avulla. Lämpö luovutetaan tämän jälkeen puhallin- tai laudutinyksikön kautta suoraan rakennuksen sisäilmaan.

Lämmitys vaatii laajaa osaamista

Omakotitalon -- tai minkä tahansa rakennuksen -- lämmitysratkaisujen suunnittelu ja asentaminen vaatii monipuolista osaamista. Asennustöiden onnistumiseksi kannattaa palvelu hankkia täyden palvelun LVIS-yritykseltä, jolla on mahdollisimman runsaasti kokemusta myös lämpöpumppuasennuksista.

Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry myöntää nykyään asentajille sertifikaatteja jotka osoittavat asentajan ammattitaidosta. A-tason sertifikaatti kertoo, että asentajalla on erittäin hyvä tuntemus alalta. B-tason sertifikaatin saamiseksi riittää alalla tarvittava tuntemus.

LVIS-asennukset vaikuttavat asunnon arvoon

Ammattitaitoisen asentajan tekemät LVIS-asennukset ovat aina pitkällä tähtäimellä asunnon arvoa ylläpitävä tekijä.

Hutiloiden tehdyt lämmitysratkaisut saattavat kostautua putkistovuotoina ja vesivahinkoina. Pahimillaan nämä aiheuttavat vuosia kestäviä homeongelmia, jotka laskevat asunnon arvoa selvästi.

Sähkölaitteet puolestaan saattavat aiheuttaa tulipaloja. Siksi sähköasennukset kannattaa jättää jo oman turvallisuutesi vuoksi ammattilaisten tehtäväksi.

1 kommentti:

  1. Tuli myös mieleen, että väärään paikkaan asuntoa asennetusta ilmalämpöpumpustakin voi olla haittaa - tai siitä ei ainakaan saa maksimaalista hyötyä. Esimerkiksi omassa talossamme ollaan katsottu tarkkaan, mistä kohdasta ilma saadaan parhaiten jakautumaan ympäri sokkeloista taloa. Tämä vaikuttaa tietenkin suoraan sähkölaskuun. On siis suuri merkitys, että asentaja osaa hommansa! :)

    VastaaPoista